Nya EU-moms-regler för webbhotell från årsskiftet

Från den 1 januari 2015 ändras momsreglerna för bland annat er som driver till exempel webbhotell, en datingsida eller nedladdning av film och har kunder som inte är företagare och bosatta i annat EU-land.

Beskattningen av elektroniska tjänster (t ex webbhotell), telekommunikationstjänster och sändningstjänster kommer då att flyttas från det land där säljaren är registrerad, till det EU-land där köparen är bosatt. Förändringen gäller endast om kunden inte är företagare (konsument/privatperson). För dina företagskunder ska du även fortsättningsvis inte ta ut moms om de har ett giltigt VAT-nummer.

Skatteverket har utvecklat en ny e-tjänst, Mini One Stop Shop (MOSS), för att underlätta för dig att redovisa denna skatt. I tjänsten redovisar du och betalar momsen till Skatteverket som sedan sänder momsen vidare till de länder den ska. Tjänsten är frivillig och finns tillgänglig för registrering från och med den 1 oktober 2014. Om du inte använder MOSS måste du registrera dig för moms i varje EU-land där du har en kund som är konsument/privatperson. 

En annan problematik kommer vara att du ska använda köparens lands momssats på elektroniska tjänster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 jul 2014

Kontakta oss

E-post: [javascript protected email address]

Mobil: 0708-335988