Papper jämfört med digitalt

Bokföring på papper

En vanlig arbetsmetod för mindre företag brukar vara att ägaren sätter in en månads verifikationer i datumordning i en pärm. Därefter tar byrån över och bokför den gångna månaden. Bokföringen ska sedan sparas i sju år.

Större bolag

För något större bolag, med en omsättning på mer än 3 miljoner, kan det vara smidigare att arbetet utförs i bolagets lokaler. Arbetssättet kan vara att ägaren eller en anställd betalar leverantörsfakturorna och sköter kundfaktureringen. Därefter tar byrån över och bokför månaden samt lämnar in aktuella deklarationer. Byrån kan också ta hand om lönekörningen.    

Digital bokföring

Nu har det blivit ännu enklare att gå över till digital bokföring. Med hjälp av Fortnox-appen scannar/fotograferar du kvitton och leverantörsfakturor. Med appen för du sedan över filerna till arkivplatsen. Byrån får sedan ett meddelande att du har lagt upp nya verifikationer och bokför månaden. Appen är gratis för dig som företagare och du hittar den på Appstore och Google play.

Bokföringen lagras alltså nästan helt digitalt. Vissa papper måste dock sparas i pappersform.

I appen får du även lönebesked och möjlighet till smidig kommunikation med byrån. Du och dina anställda loggar in med BankID för att se lönebeskeden. När GDPR infördes är det inte längre tillåtet att emaila lönebeskeden.

Om du lämnar digitalt spelar det ingen roll var i Sverige ditt företag finns.

Automatiserad bokföring med iZettle eller Boxnet

Om ditt företag har kassaförsäljning (tar betalt i affärslokalen med kort eller kontanter) kan du få kassaförsäljningen bokförd automatiskt. Just nu har kassasystemen iZettle eller Boxnet stöd för detta. 

Dessa kassasystem kan kopplas direkt till Fortnox bokföring vilket möjliggör att dagskassorna konteras och bokförs automatiskt varje natt. Praktiskt går det till så att kassaförsäljningen får en egen serie i bokföringen som sköts automatiskt av programvaran. Detta medför att kostnaden för bokföringen kan hållas nere.

Den automatiska bokföringen fungerar oavsett om din bokföring är helt digital eller traditionellt på papper i pärmar.

Löpande stöd från byrån

Byrån hjälper dig löpande så att alla deklarationer kommer in i tid och alla skatter betalas i tid.

Programvara

Byrån använder programvarorna Fortnox och Visma.

Hantering av personuppgifter (Krav enligt GDPR att ange detta) 

Byrån hanterar i princip bara personuppgifter i samband med löneadministration. I denna pdf-fil beskrivs hur byrån hanterar personuppgifter: Hantering av personuppgifter

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

E-post: [javascript protected email address]

Mobil: 0708-335988