Digitalt jämfört med papper

Programvara

Byrån använder programvarorna Fortnox och Visma. 

Digital bokföring

Nu har det blivit ännu enklare och smidigare att gå över till digital bokföring. Med hjälp av Fortnox-appen scannar/fotograferar du kvitton och leverantörsfakturor. Med appen för du sedan över filerna till arkivplatsen. Byrån får sedan ett meddelande att du har lagt upp nya verifikationer och bokför månaden. Appen är gratis för dig som företagare och du hittar den på Appstore och Google play.  

Bokföringen lagras alltså nästan helt digitalt. Vissa papper måste dock sparas i pappersform.

I appen får du även lönebesked och möjlighet till smidig kommunikation med byrån. Du och dina anställda loggar in med BankID för att se lönebeskeden. 

Traditionellt på papper

Det går självklart också bra att lämna in och förvara bokföringen på papper. En vanlig arbetsmetod för mindre företag brukar vara att ägaren sätter in en månads verifikationer i datumordning i en pärm. Därefter tar byrån över och bokför den gångna månaden. Sedan får du tillbaka pärmen för arkivering. Bokföringen ska sedan sparas i sju år.

Effektivt och smidigt med iZettle eller Boxnet

Om du använder något av kassasystemen iZettle eller Boxnet blir ekonomihantering och bokföring mycket effektiv. Dessa system kan kopplas direkt till Fortnox bokföring vilket möjliggör att dagskassorna konteras och bokförs automatiskt varje natt. Detta medför att kostnaden för bokföringen minskar. 

Den automatiska bokföringen fungerar oavsett om din bokföring är helt digital eller traditionellt på papper i pärmar.

Löpande stöd från byrån

Byrån hjälper dig löpande så att alla deklarationer kommer in i tid och alla skatter betalas i tid. Jag rekommenderar kvartalsmoms för alla företag som har möjlighet till detta.

Hantering av personuppgifter

I denna pdf-fil beskrivs hur byrån hanterar personuppgifter: Hantering av personuppgifter

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

E-post: [javascript protected email address]

Mobil: 0708-335988